NEKATEGORISANO

Kako zabaviti dijete u automobilu?

Jedno od čestih pitanja koje roditelji sebi postavljaju prije putovanja jest kako zabaviti dijete prilikom vožnje. Svakako to je veliki problem sa djecom koja ne vole da se voze ili koja ne vole da dugo sjede. Ukoliko krećemo na duži put sa manjom djecom bitno je vožnju prilagoditi njima i praviti pauze kada njima odgovara. Ali pitanje je šta raditi dok se vozimo.

Mi ćemo pokušati Vam pomoći sa par primjera igračaka koje možete spremiti u automobilu i iskoristiti prilikom vožnje. Svakako te igračke trebaju da budu manje igračke ili sklopive igračke koje neće zauzimati previše mjesta u autmobilu.

Naš prvi prijedlog su mini lavirinti koji su super i za djecu za djecu od 12+ jer im omogućavaju da se dugo vremena zabave sa kružićima u lavirintu i pažnju će im okupirati veliki broj boja kojima su lavirint obojeni.

Također, sjajne igračke za manju djecu su savitljive igračke, životinje ili zvečke.

Za malo veće dječake i djevojčice uvijek pravi pogodak mogu biti različite umetaljke životinja, automobila i različitih oblika ili magnete igračke ( slagalice).

Vjerujem da su puni pogodak prilikom vožnje bojanke ili knjige. Za one koji vole da slušaju priče su svakako knjige, a za one koji vole da izraze svoju maštu crtanje i bojenjem onda su to bojanke.

Potrudimo se da sa djecom uživamo u vožnji, posebno kada se radi o godišnjim odmorima jer i sama vožnja je sastavni dio našeg godišnjeg odmora.

Ostavljamo Vam i par fotografija igračaka koju se nam bile inspiracija za ovaj tekts. Nadamo se da će Vam biti od pomoći.

Uživajte!